سفارش تبلیغ
صبا ویژن
قالب وبلاگ
سنگ نوردان
کوه نشانی از استواری سنگ نشانی از سرسختی انسان میتواند هر دو باشد... 
نویسندگان

گره پروسیک: این نوع گره برای خود حمایت هنگام فرود به کار می رود، و سنگنورد به وسیله آن می تواند حمایت از خود را در زمان فرود به عهده گیرد.

برای ساختن گره پروسیک به طنات ? تا ? میلی متری احتیاج دارید که با گره دو سرطناب به هم متصل شده باشد، بیشترین کاربرد گره پروسیک پشتیبانی فرود است. با استفاده از گره پروسیک ایمنی فرود در دستان خود سنگنورد می باشد.

لازم به ذکر است: نام این گره از نام خانوادگی ابداع کننده آن دکتر Karl Prusik گرفته شده است.

در زیر روش زدن گره پروسیک را مشاهده می نمائید:

126.jpg

 

در زیر نمونه ای از گره پروسیک و استفاده از آن به عنوان خود حمایت برای فرود را مشاهده می نمائید:

219.jpg


[ یکشنبه 88/3/17 ] [ 2:39 عصر ] [ ]

62.jpg

 

امروز می خوام یک وسیله بسیار کاربردی در سنگنوردی رو بهتون معرفی کنم، بنام سیمولاتور…

سیمولاتور: وسیله ای است که سنگنوردان از آن به عنوان بارفیکس استفاده می کنند، البته بسیار پیشرفته تر از بارفیکس های ورزشی می باشد، این وسیله با دارا بودن جایگاه های متفاوت بر روی خود برای سنگنوردان این امکان را مهیا می سازد که با قرار دادن انگشتان خود در جایگاه های تعیین شده قدرت انگشتان خود را بسیار افزایش دهند.

این وسیله دارای سوراخ های متفاوتی در زوایای مختلف می باشد که سنگنوردان از آنها برای افزایش قدرت انگشتان، مچ، ساعد و بازو ها استفاده می کنند، و نیز محیط دیواره های مصنوعی و طبیعی را نیز برای سنگنوردان مهیا می کند.

موارد استفاده:

?- بارفیکس ? انگشتی (بسیار دشوار می باشد)

?- بارفیکس ? انگشتی (دشوار می باشد)

?- بارفیکس ? انگشتی

?- بارفیکس ? انگشتی

? - بارفیکس مشتی

در زیر می توانید نمونه ای از سیمولاتور مخصوص سنگنوردی و جایگاه های قرار گرفتن انگشتان را نیز مشاهده کنید:

91.jpg


[ یکشنبه 88/3/10 ] [ 11:58 عصر ] [ ]

عملی را که شخصی با استفاده از طناب و به منظور ایجاد بیشترین ضریب اطمینان برای فرد صعود کننده یا فرود رونده انجام می دهد، حمایت نامیده می شود.

انواع حمایت

حمایت ایستا (Static)

11.JPG

این حمایت بر روی عوارض طبیعی موجود بر روی سنگ یا ابزار انجام می پذیرد. نیروی حاصل از کشش طناب مستقیما” به کارگاه (به طور مختصر کارگاه یعنی جایی که سنگنورد به روی دیواره جند تا رول می کوبد تا از ضریب اطمینان بیشتری برخوردار شود. در مطلب بعدی حتما” کارگاه را به طور کامل شرح خواهم داد) منتقل می شود، از این نوع حمایت برای صعود نفر دوم استفاده می شود.

حمایت پویا (Dynamic)

2.JPG

با استفاده از ابزار های مخصوص حمایت و بر روی بدن حمایت چی صورت می گیرد. این روش برای حمایت سرطناب توصیه می شود، زیرا بدن حمایت چی بخش عمده ای از ضربه حاصل از سقوط احتمالی سرطناب را جذب می کند.


[ یکشنبه 88/3/10 ] [ 11:54 عصر ] [ ]

این مطلب رو به درخواست یکی از دوستان خوبم که در مورد چگونگی سرد کردن بدن پرسیده بود آوردم...

بازم از همه دوستای عزیزم که با نظراتشون چه در وبلاگ و چه در میلم به من کمک میکنن ممنونم...

علی آقا امیدوارم این مطلب راضیت کرده باشه...

 

گرم کردن بدن قبل از ورزش

یکی از راههای جلوگیری از آسیب دیدگی، گرم کردن بدن پیش از شروع تمرینات ورزشی است. در حقیقت گرم کردن باید جایی ثابت و همیشگی در برنامه ورزشی شما داشته باشد. شما با گرم کردن بدن خود، عضلات، مفاصل و تاندونهای بدن را آماده تمرین سنگین می کنید.

همچنین این کار سیستم قلبی-عروقی(جریان خون) شما را فعال می کند. این امر باعث می شود اکسیژن و مواد غذایی مورد نیاز عضلات، پیش از تحت فشار سنگین قرار گرفتن آنها در اختیار قرار می گیرد.

در نتیجه شما می توانید با وجود آمادگی قبلی، به تمرینات سخت و سنگین تر بپردازید. گرم کردن بدن پیش از تمرینات سنگین، بدنسازی را از لحاظ روحی و روانی نیز برای تحت فشار سنگین قرار گرفتن آنها در اختیار قرار می گیرد.

در نتیجه شما می توانید با وجود آمادگی قبلی، به تمرینات سخت و سنگین تر بپردازید. گرم کردن بدن پیش از تمرینات سنگین، بدنساز را از لحاظ روحی و روانی نیز برای تحت فشار قرار گرفتن عضلات آماده می سازد.

مزایای گرم کردن بدن
-
افزایش سرعت انقباض و از انقباض خارج گشتن عضلات.
-
تسهیل مصرف اکسیژن. زیرا در عضلات گرم شده سرعت آزادسازی اکسیژن از هموگلوبینها افزایش می یابد.
-
تسهیل جریانات عصبی و متابولیسم داخل عضلات بدن.
-
افزایش جریان خون به عضلات.
-
افزایش تدریجی حرارت بدن.
-
کاهش آسیب ها و صدمات ورزشی به خاطر افزایش قابلیت ارتجاعی عضلات.
-
کاهش گرفتگی عضلات و جلوگیری از افزایش ناگهانی فشار خون و حرارت بدن.
-
آماده سازی سیستم عصبی،رباطها،مفاصل،عضلات،سیستم قلبی-عروقی و سیستم عصبی برای انجام فعالیت ورزشی خاص.
-
بهبود جریان خون قلب و افزایش انعطاف پذیری عضلات.
-
آماده سازی ذهن و روان ورزشکار.
 

فیزیولوژی گرم کردن بدن :

یکی از مهمترین مبحث هایی که در یک دوره تمرین یا بهتر بگوییم در یک جلسه تمرین بایستی رعایت گردد گرم کردن بدن است چنانچه در فیزیولوژی ورزش دیدیم که هر فرد ورزشکاری بتواند طوری بدنش را گرم نماید که به راحتی خون و اکسیژن به عضلات برساند آن فرد در آن جلسه تمرین بهتر عمل خواهد نمود چون خون و اکسیژن به عضلات برساند آن فرد در آن جلسه تمرین بهتر خواهد نمود چون خون فرد ورزشکار دارای اکسیژن سرشار بوده و استرس سلول عضلانی قرار خواهد گرفت و نمی گذارد اسیدلاکتیک در عضله جمع شود و باعث درد آن ناحیه گردد .

در بالا بردن درجه حرارت توسط گرم کردن بدن دستگاه تنفس و عضلات تنفس بیشتر درگیر هستند به دیافراگم که یکی از مهمترین عضلات در تنفس است خون و اکسیژن بیشتری رسیده در نتیجه باعث بهبودی در تنفس فرد ورزشکار می شود .

چگونه قبل از ورزش بدن را گرم کنیم:

- دویدن آهسته به مدت ? تا ?? دقیقه. هدف آن: افزایش حرارت بدن و عضلات.
-
حرکات کششی به مدت ?? تا ?? دقیقه. هدف آن: افـزایش دامنه حرکت و نرم کردن عضلات.
-
تمرینات ویژه ورزش مورد نظر به مدت ?? دقیقه.

?- انجام فعالیت ورزشی مورد نظر.

?-سرد کردن بدن(COOL DOWN):پس از پایان یافتن فعالیت بدنی می باید اقدام به سرد کردن تدریجی بدن کرد. معمولا اغلب افراد این مرحله را حذف میکنند اما باید بدانند که این مرحله بسیار مهم بوده و حذف آن می تواند منجر به آسیبهای نا خواسته گردد. مزایای این مرحله به قرار زیر است:

- کاهش احتمال سرگیجه و حتی از هوش رفتن به سبب تجمع خون سیاهرگی در انتهای دستها و پاها.
-
کاهش تدریجی درجه حرارت بدن.
-
کمک به پراکنده سازی و پاک سازی عضلات از مواد زائد حاصل از متابولیسم (اسید لاکتیک)تجمع اسید لاکتیک سبب درد عضلات پس از فعالیت بدنی میگردد.
-
کاهش گرفتگی و درد عضلانی.
-
کاهش سطح آدرنالین درخون.


[ چهارشنبه 88/3/6 ] [ 9:13 صبح ] [ علیرضا بیابانی ]

ادامه مطلب:

فیزیولوژی سرد کردن بدن :

پس از تمرینات متناوب چه به مدت طولانی یا کوتاه سرد کردن بدن باید صورت بگیرد. سرد کردن بدن در جلسه بعدی تمرین بسیار بسیار موثر است.

کسانی که پس از یک جلسه تمرین یک دفعه تمرین را قطع می کنند در واقع با افت ناگهانی ضربان قلب مواجه می گردند و باعث می شوند که اسیدلاکتیک که بر اثر فشار تمرین حاصل شده است و در بدن باقی بماند.

اسیدلاکتیک باعث گرفتگی حاد و یا تاخیری شده است یعنی اینکه اسید موجود در خون که بایستی به کبد برده شود تا در آنجا شکسته شده و تبدیل به کلیکوژن شود که یا به صورت چربی در آیدیا در مصرف عضله دیگری قرار گیرد انجام نشده و در عضله به صورت توده ای از اسید درآید و از کارایی عضلانی بکاهد ولی اگر با استراحت فعال انجام پذیرد این گونه نخواهد شد و خون اسیدلاکتیک را به کبد برده و در آنجا آن را تجزیه خواهد نمود .

بهترین راه برگشت به حالت اولیه استراحت به صورت فعال خواهد بود به این ترتیب که فرد به جای اینکه یک دفعه پس از تمرین بایستد با راه رفتن و انجام حرکات کششی و ورزشهای سبک ضربان قلب را کند کرده و سپس تمرین را قطع می کند .

چگونه در پایان ورزش بدن را سرد کنیم:

- دویدن آهسته به مدت ? تا ?? دقیقه. هدف آن: کاهش تدریجی دمای بدن و زدودن مواد زائد حاصل از متابولیسم در عضلات.
-
حرکات کششی به مدت ? تا ?? دقیقه. هدف آن: کاهش گرفتگی و درد عضلات پس از فعالیت بدنی و زدودن مواد زائد.

انعطاف پذیری (FLEXIBILITY):قابلیت عضلات و تاندونها برای کشیده شدن انعطاف پذیری نام دارد. در واقع انعطاف پذیری توانایی استخوانهای بدن در میزان حرکت آنها در جهات مختلف حول مفاصل میباشد.

قدرت(STRENGTH):میزان توانایی عضلات برای اعمال نیرو در زمان کوتاه.

استقامت:(INDURANCE):میزان توانایی عضلات در انجام فعالیت گروهی در مدت زمان طولانی.

چالاکی(AGILITY):میزان توانایی فرد در تغییر دادن جهت حرکت بدن بطور سریع.

تعادل(BALANCE):توانایی حفظ تعادل در وضعیت سکون و یا حرکت.

سرعت(SPEED):توانایی حرکت دادن بخش و یا تمام بدن بطور سریع.

حرکات کششی(STRETCHING):حرکات کششی بسیار ضروری و مفید میباشند انواع گوناگونی دارند که به شرح زیر است:

- پویا(DYNAMIC): در این نوع حرکات کششی عضلات نیز حرکت دارند.شامل حرکات آرام و کنترل شده ای میباشند که به تدریج به سرعت و دامنه آنها افزوده میگردد. مانند بالا و پایین کردن دستها از ناحیه کتف. نباید آن را با حرکات کششی بالستیک(BALLISTIC) اشتباه گرفت. حرکات کششی بالستیک شدید بوده وهدف آن انجام حرکات فراتراز دامنه حرکت مفاصل و عضلات میباشد که خطرناک بوده و انجام آن را توصیه نمیکنیم.

- ایستا(STATIC):بی خطر تر از بقیه میباشد. در این کششها در مفاصل حرکت وجود نداشته و عضلات بتدریج کشیده میگردند. در واقع عضلات تا یک حدی کشیده شده و در همان وضعیت ثابت نگاه داشته میگردد (??-? ثانیه). خود آن به دو نوع تقسیم بندی میگردد یکی حرکات کششی ایستایی فعال مانند خم کردن و بالا آوردن پا از ناحیه کمر و بالا نگاه داشتن آن تنها توسط عضلات و دیگری حرکات کششی ایستایی منفعل و یا غیر فعال مثلا همان مثال فوق اما نگاهداشتن پا در وضعیت ثابت با کمک دست و یا قرار دادن پا روی میز و یا گرفتن پا توسط فرد دیگر.

- ایزومتریک(ISOMETRIC):در این حالت همانند حالت حرکات کششی ایستا حرکت در مفاصل وجود ندارد. اما تفاوت آن این میباشد که هرگاه عضله ای کشیده میگردد فرد سعی میکند نیروی مقاومی بر خلاف آن کشش اعمال کند مثلا در مثال فوق هنگامی که پا بالا آورده میشود و روی میز قرار داده میگردد فرد به آرامی سعی میکند پای خود را به سمت پایین بازگرداند.

قلب و تمرینات :

فعالیت جسمانی انسان تحت تاثیر قلب محدود می گردد و علتش این است که این قلب انسان است که با پلمپ خون، اکسیژن را به سلولهای بدن می رساند. مواد زائد داخل بدن ی مصرف مانند دی اکسید کربن و غیره نیز از این طریق خون از بدن خارج می گردد .

قلب از سه لایه تشکیل شده است:

اندوکارد، اپی کارد و میدوکارد که ترتیب لایه داخلی، لایه میانی و لایه بیرونی را شامل می شود. سیستم عصبی قلب بر خلاف عضلات سیستم حرکتی است. عضله قلب معمولاً تحت قلب برخلاف عضلات سیستم حرکتی است. عضله قلب معمولاً تحت کنترل ارادی نیست.

بافت عضلانی قلب خاصیت بخصوص به نام اتوریتمی سیتی، (Authorheytamicity) دارد. به این معنی که برای انقباض احتیاج به محرکه عصبی ندارد. انقباض قلب واسطه امواج و گره های سیسنوسی بطنی حاصل می گردد. این است که می گویند قلب ضربان خواهد داشت .

گردش خون قلب :

قلب دارای چهار حفره است. دهلیزهای راست و چپ و بطن های راست و چپ که تمام در حدود ??? گرم وزن خواهد داشت. شایع ترین مفاصلی که دچار شکستگی رباط ها می شوند مفاصل مچ پا و زانو هستند. باید به درد حساسیت موضعی و تورم اطراف مفصل دقت کرد. هر حرکت می تواند موجب افزایش خونریزی در موضع آسیب و تشدید ضایعه گردد .

ورزشکار را در یک موقعیت راحت قرار دهید و ناحیه آسیب دیده را بی حرکت نگهدارید. به مدت ?? دقیقه از کمپرس آب استفاده کنید.

در مواقعی که از یخ استفاده نمی کنیم عضو آسیب دیده را بانداژ کنید. این بانداژ از تورم بیشتر آن جلوگیری می کند .

دوران بهبودی کامل از آسیب پیچ خوردگی حداقل ? هفته می باشد .

در موارد آسیب جدی نیاز به عمل جراحی می باشد .

کوفتگی :

کوفتگی در حقیقت خونریزی داخل عضله به دلیل ضربه است. در این آسیب پوست محل پاره شده و خون به داخل عضله و زیر پوست گسترش می یابد و چند ساعت بعد از آسیب پوست محل آسیب دیدگی کبود می شود .

درمان های اولیه :

عضو آسیب دیده را بالا و بی حرکت نگهدارید .

از یخ برای کاهش خونریزی در محل آسیب دیده استفاده کنید .

بانداژ عضو آسیب دیده .

مصدوم سریعاً به بیمارستان منتقل گردد .

بر مبنای محل آسیب طول دوران بهبودی بسیار متغیر است .

 


[ چهارشنبه 88/3/6 ] [ 9:1 صبح ] [ علیرضا بیابانی ]
در تمام فعالیــت های کوهنوردی کارگاه  عامل مهمی برای ایمنی صعود کنندگان بشمار می آید. در سنگ نوردی کارگاه مـنــاســـب حد اقل از دو ابزار تشکیل می شود .

 انتخاب محل قرارگیری این نقطه حمایتی  نسبت به یکدیگر با توجه قانون ساده زیر انجام  می گیرد:

 هر چه زاویه  بین آنها کمتر باشد، هنگام حمایت  سقوط  توزیع نیرو بهتر است .این امر ثابت شده که خطر شکست  و در رفتن ابزار بکار گرفته شده در کارگاه هنگامیکه  زاویه کارگاه 90 درجه است  بیشتر است.

نصب ابزار چه بر روی سنگ چه بر روی یخ  نیاز به تجربه کافی و دقت در کاربرد وسیله دارد.

در صعود هایی که در آن حمایت میانی ثابت وجود ندارد اتصال طناب به حمایت های میانی بنا به شرایط مسیر حالات مختلفی دارد توجه به اینکه ابزار کارگذاشته شده در برابر تکان حاصل از حرکت طناب ممکن است از جای دربیایند بسیار مهم است بنابراین اندازه تسمه در این حالات بسیار مهم است .

 درمور میانی های معکوس بهتر است  مسیر ها مطمئن باشید که امکان در رفتن میانی بر اثر فشار خارج از جهت وجود نداشته باشد . حتی اگر از این کارگاه برای فرود استفاده می شود . به همین خاطر بهتر است که دو ابزار بوسیله یک تسمه با هم ترکیب شوند .

 در حین صعود  ممکن است با برخی از ابزار ثابت رو برو شوید که خراب شده یا معیوب هستند. کلک هایی وجود دارد که به کمک آنها شما می توانید از آنها استفاده کنید .

در مورد یخ به این فکر باشید که کارگاه را در جهت خط صعود تعببه کنید همچنین امکان وجود دارد که با کندن سوراخ با استفاده از پیچ یخ  و گذراندن یک تسمه از آن کارگاه مناسبی برای پایین آمدن با طناب بوجود آید. روی برف  می توان با مدفون  کردن جسمی (در برف تازه) یا با  تبر  (برف سخت، یخ) کارگاه مناسبی  بوجود آورد.

 


[ دوشنبه 88/3/4 ] [ 1:8 عصر ] [ علیرضا بیابانی ]
          

.: Weblog Themes By Pichak :.

درباره وبلاگ

علی رضا بیابانی دبیر علوم تجربی مشهد biabani.alireza@yahoo.com
امکانات وب


بازدید امروز: 47
بازدید دیروز: 11
کل بازدیدها: 42863